luni , 15 aprilie 2024

Avertisment Meteo: Intensificări ale vântului și ploi în întreaga țară

Meteorologii avertizează că în perioada următoare, până pe 29 martie la ora 21:00, se vor înregistra schimbări meteorologice semnificative în întreaga țară.

În acest interval de timp, se vor înregistra temporar intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Vitezele vântului vor oscila în general între 45 și 55 km/h, iar în zonele montane se vor înregistra rafale care vor depăși 60…70 km/h. Aceste condiții pot afecta circulația rutieră și pot cauza disconfort, mai ales în zonele expuse.

De asemenea, se prognozează că va ploua în special în vestul, centrul și nordul țării. Cantitățile de apă vor fi local însemnate, variind între 10 și 15 litri pe metru pătrat. Aceste precipitații vor contribui la topirea stratului de zăpadă de la munte, fapt ce poate duce la creșterea nivelurilor apelor și la posibile inundații locale.

Având în vedere aceste condiții meteorologice nefavorabile, se recomandă ca locuitorii din zonele afectate să fie precauți și să ia măsuri de siguranță corespunzătoare.

About PatrulaSanitara.Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *