duminică , 14 iulie 2024

Buletin Informativ privind acțiunile de protejare a persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași, efectuate în data de: 24.12.2021

Buletin Informativ privind acțiunile de protejare a persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași, efectuate în data de: 24.12.2021

Serviciul Voluntar de Ambulantă a efectuat următoarele misiuni:

  • Patrula Sanitară a efectuat 41 misiuni de identificare, relocare și acordare a primului ajutor premedical persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași.2
  • 30 de persoane s-au prezentat la adăpost.

o persoana a fost transportata la adăpost de către un echipaj al M.T.S. Iași.

Divizia de Prim Ajutor Premedical:

  • a asigurat măsurile de prim ajutor in limita competențelor pentru 21 de persoane la Adăpostul Temporar de Noapte „Baia Publică”.
  • Divizia Medicală a asigurat măsurile necesare pe timp de zi la Adăpostul Temporar de Noapte „Baia Publică”.

În total au fost internate 72 de persoane, din care 0 persoane sunt în izolare și sunt sub continuă supraveghere.

Au fost efectuate 72 de teste rapide Anti-Gen, din care 72 au fost negative și 0 pozitiv.

Poliția Locală Iași a asigurat măsurile specifice de asigurare a ordinii publice pe timp de noapte.

Direcția de Asistență Socială Iași a distribuit alimente calde și pachete de Crăciun pentru 80 de beneficiari și a asigurat măsurile de igienizare a spațiilor locative.

Fundația Emmaus Iași în colaborare cu colectivul Bisericii Talparari au adus 72 de pachete pentru masa de Crăciun.

Au fost înregistrate două incidente privind sustragerea unor bunuri, unul fiind rezolvat pe loc de către echipajul Patrulei Sanitare și iar celălalt caz a fost direcționat spre Secția 3 Poliție Iași.

Caz special:
În urma unei sesizări primite prin intermediul dispeceratului S.V.A., fiind sesizată prezența sub cerul liber din localitatea Podișu, Com. Bălcești, a unei persoane de sex masculin, care nu comunică cu nimeni.
Imediat a fost direcționat spre caz un echipaj de prim ajutor premedical și un echipaj al Patrulei Sanitare, persoana a fost identificată într-un spațiu necorespunzător traiului, plin de fum, cu posibilitatea de a se intoxica cu monoxid de carbon, care, la momentul sosirii echipajelor S.V.A. nu comunica verbal cu nimeni.
Persoana de sex masculin, în vârstă de 48 de ani, de origine din Mun. Rădăuți, Jud. Suceava, a fost ajutat să iasă din zona toxică, a fost evaluata primar și după prezentarea opțiunii de a fi introdus în Adăpostul de Noapte „Baia Publică”, a acceptat această propunere, persoana fiind transportată la Adăpostul Temporar de Noapte”Baia Publică”.

Vă mulțumim tuturor pentru sprijin!

Crăciun Fericit!

Cu mult respect,
Benchea Marius-Grațian
Director general S.V.A.
Șef D.O.S. – Patrula Sanitară
marius.benchea@patrulasanitara.ro
www.patrulasanitara.ro

About PatrulaSanitara.Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *