luni , 15 aprilie 2024

IGSU ne informează! Avertizare meteorologică!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică de vreme severă, Intensificări ale vântului, vijeli.

În intervalul 1 aprilie, ora 20.00 – 2 aprilie, ora 08.00, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

De asemenea, pe parcursul zilei de azi, 2 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 22.00, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

Intensificări susținute ale vântului – în data de 2 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 18.00, vântul va avea intensificări susținute în următoarele județe: Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani.

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea se vor înregostra intensificări ale vântului mai ales dupa-amiaza. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

IGSU ne recomandă:

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

Sursa: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Info vreme: https://www.meteoromania.ro/avertizari/

About Lungu Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *