vineri , 14 iunie 2024

Raport lunar privind acțiunile de protejare a persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași: 01.01.2022-31.01.2022

Serviciul Voluntar de Ambulanță începând cu data de 30.11.2021, prin intermediul Detașamentul de Prim Ajutor Premedical din cadrul Departamentului de Intervenție Rapidă Dezastre și Patrula Sanitară din cadrul Detașamentului de Operațiuni Speciale a venit în sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Direcției de Asistență Socială Iași și Poliției Locale Iași, în desfășurarea misiunilor specifice de identificare și relocarea a persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași, astfel în perioada 01.01.2022 – 31.01.2022, pe raza Municipiului Iași au fost efectuate următoarele acțiuni de protejare a persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași:

 1. Serviciul Voluntar de Ambulanță:
 • Patrula Sanitară a efectuat: 741 misiuni de identificare și relocare a persoanelor fără adăpost;
 • Divizia Medicală, Divizia de Prim Ajutor Premedical și Divizia de Tineret a asigurat primul ajutor în limita competențelor legale de 722 ori.
 • Divizia Medicală, Divizia de Prim Ajutor Premedical și Divizia de Tineret a asigurat pe timp de zi și pe timp de noapte măsurile necesare pentru suplimentarea personalului la Adăpostul de Noapte Temporar Persoane Fără Adăpost ”Baia Publică”;
 • Divizia Medicală sub stricta supraveghere a specialiștilor din cadrul D.A.S. Iași, a efectuat 1773 teste Anti-Gen pentru depistarea virusului Sars-Cov-2, din care 57 au fost pozitive.
 1. Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, în perioada 01 – 31 ianuarie 2022, a întreprins pe timp de zi următoarele acțiuni și intervenții sociale:
 • au fost realizate 40 de anchete sociale;
 • au fost elaborate 40 de planuri individualizate de servicii;
 • 11 de evaluări psihologice;
 • distribuirea ceaiului cald și colacilor zilnic;
 • distribuirea unui număr de 66 pachete cu hrană caldă prin Cantina Socială;
 • distribuirea unui număr de 20 de porții supă – cremă prin intermediul S.C. Bio
 • Box S.A.;
 • au fost transferați un număr de 19 beneficiari, în cadrul Centrului Social de Urgență pentru Recuperare și Integrare ”C.A. Rosetti”;
 • au fost asigurate articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.
 1. Poliția Locală Iași a asigurat 24/7 măsurile specifice de menținere a ordinii publice în zona adăpostului de Noapte Temporar Persoane Fără Adăpost ”Baia Publică”, astfel:

– a acționat pentru identificarea persoanelor fără adăpost și dirijarea acestora către locațiile destinate acestui grup țintă;

– a efectuat, la solicitarea personalului adăpostului, legitimarea, controlul corporal, al bagajelor și al încăperilor, în vederea stabilirii identității persoanele identificate ca persoane fără adăpost;

– a asigurat protecția personalului în aplicarea măsurilor specifice de asistență socială;

– au însoțit persoanele din aceasta categorie, aflate in dificultate, la Centrul de primire a persoanelor fără adăpost;

– asigură ordinea în cadrul centrului de tranzit deschis la Baia Populară. A aplicat un număr de 8 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991-R privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice unui număr de 8 persoane care au proferat injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenta personalului centrului de tranzit sau celorlalte persoane cazate în adăpost.

 1. Fundația Emmaus Iași:
 • a asigurat haine și încălțăminte, de câte ori a fost nevoie;
 • a asigurat în mod permanent hrană și fructe pentru toate persoanele fără adăpost internate în Adăpostul de Noapte Temporar Persoane Fără Adăpost ”Baia Publică”;
 • a sprijinit 8 persoane în vederea obținerii cărților de identitate provizorii;
 1. Inițiativa civică condusă de către Irina Alexandra Felea a donat peste 30 de pachete de igienă personală destinate femeilor, care au conținut:
 • absorbante;
 • șervețele umede;
 • șervețele uscate;
 1. Service-ul auto Micro-Top Iași a asigurat în regim de urgență reparațiile necesare vehiculelor de intervenție, necesare pentru a efectua în deplină siguranță rutieră misiunile de identificare și relocare a persoanelor fără adăpost.

În perioada 01.01.2022 – 31.01.2022, la Adăpostul de Noapte ”Baia Publică” au fost internate, zilnic, în medie 65 de persoane, a căror stare de sănătate a fost monitorizat în mod permanent.
În total au fost efectuate 2027 de internări.

Reamintim faptul că Adăpostul de Noapte ”Baia Publică” primește persoane fără adăpost, în intervalul orar 18:00 – 02:00.

Persoanele internate, nu sunt obligate să părăsească locația după internare.

Persoanele internate la adăpostul de noapte ”Baia Publică” beneficiază de:

– 1 pat;

– lenjerie ;

– haine ;

– duș ;

– cel puțin o masă pe zi ;

– test covid-19 gratuit ;

– monitorizare stare de sănătate.

Persoanele care doresc să susțină această activitate, pot dona direct în contul deschis la Unicredit Bank România:

Beneficiar: Asociația Ambulanța.Life

Iban: RO07BACX0000001486541001

Banca Unicredit Bank Romania.

Prin Revolut la numărul de telefon: 0757 208 288

Prin PayPal la adresa bencheamariusgratian@gmail.com

Rugăm cetățenii care observă persoane fără adăpost, după ora 18:00, pe raza Municipiului Iași să sune la numărul de telefon 0232 232 099 sau la numărul unic de urgență 112.

Cu mult respect,

Benchea Marius-Grațian
Director general S.V.A.
Șef D.O.S. – Patrula Sanitară
marius.benchea@patrulasanitara.ro
www.patrulasanitara.ro

About PatrulaSanitara.Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *