vineri , 14 iunie 2024

Spitalul de Boli Infecţioase îşi redeschide Secţia de ATI pentru pacienţii non-Covid

Spitalul de Boli Infecţioase îşi redeschide Secţia de ATI pentru pacienţii non-Covid.

Măsura va fi urmată pe 1 decembrie şi de alocarea a 60 de paturi pentru bolnavii cu alte patologii în afara celei Covid 19.

„Pe fondul scăderii numărului de imbolnaviri COVID19 şi a necesităţii stringente a locurilor de Terapie Intensivă medicală dedicată pacienţilor cu celelalte patologii infecto-contagioase non-COVID, în condiţiile în care Unităţile Primire Urgenţe sunt „colmatate” de cazuri grave care necesită îngrijire specifică de terapie intensivă, am luat decizia ca terapia fixă din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi să fie convertită în terapie non-COVID.

Acest fapt a necesitat un interval de timp în care s-a realizat sterilizarea şi igienizarea riguroasă, astfel încât, pacienţii să fie ingrijiţi la cele mai înalte standarde din toate punctele de vedere.

Începând cu data de 1 decembrie, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase” Sf. Parascheva” va disponibiliza din zona dedicata pacienţilor COVID19 un numar de 60 locuri care vor fi dedicate îngrijirii celorlaltor patologii infecto-contagioase cu respectarea circuitelor epidemiologice stricte”, a anunţat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu.

Sursa: C.J. IAȘI

About PatrulaSanitara.Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *